Lahemaa maitsete nädal

8.- 15. oktoobril toimub teistkordselt Lahemaa Maitsete Nädal, kus kolm mõisa pakuvad Lahemaa metsade, mere ja põldude ande oma parimal moel.

Palmse mõisas kohtute roogadega traditsioonilisest mõisaköögist (Alte Küche) ja talupoja laualt. Sagadi mõisa restoran toob esile metsaande: marju, seeni, ulukiliha. Vihula mõisas võite nautida moodsat põhjamaade kööki eestimaisel viisil ning merelisi maitseid kalurikülast lisab Altja Kõrts. Kõikide roogade valmistamiseks kasutavad meie peakokad eelkõige kohalikku toorainet siitsamast Lahemaalt.

 Kõik toidukohad, Palmse mõisaköök ja kõrts, Sagadi restoran, Vihula restoran ja Altja kõrts pakuvad spetsiaalselt Lahemaa Maitsete Nädalalaks välja töötatud kolmekäigulist erimenüüd hinnaga 15.- /in

Sagadi mõisa restorani erimenüü on peakokk Maren Rits koostanud järgmiselt:

• Gratineeritud kukeseened koorekastmes, lehttaignakrõbedik
• Mooritud metssiga naabritalu mahejuurviljadega
• Pihlakane toortatra-rummikook

Lisainfo ja laudade tellimine: sagadi.hotell@rmk.ee; info.vihula@uhotelsgroup.com; info@palmse.ee

Vaata ka Sagadi mõisa Lahemaa Maitsete Nädala majutuspaketti.



Lahemaa maitsete nädal kulmineerub Kolme mõisa galaõhtusöögiga 15.oktoobril algusega kell 19.00 Vihula mõisa restoranis. Kolm peakokka on selleks välja töötanud 5-käigulise menüü, milles kasutatakse Lahemaa metsaande, kohalikelt väiketootjatelt pärinevat toorainet ning talutooteid:

  1. Suitsuangerjas, karutolm, seened ja peekon – Lauri Tomingas, Vihula mõisa peakokk
  2. Moe Mahe viinaga kergelt marineeritud õrnsoola siiafilee serveeritud siiamarja, murulaugukreemi, punase sibula ja tatrapliinidega - Evi Simson, Palmse mõis
  3. Põdrapraad, punaveinikaste väikse pohlaga ja põdrasamblik, metssiga ja kukeseened, kartulidüšess ja kõrvitsakreem – Maren Rits, Sagadi mõisa peakokk
  4. Tumeda šokolaadi trühvlikook rohelise õuna sorbee ja iirisekastmega - Evi Simson, Palmse mõis
  5. Arkna mõisa juustud ja Vihula mõisa moosid– Lauri Tomingas, Vihula mõisa peakokk

Spetsiaalselt selle õhtu roogade juurde sobiva veinivaliku tegemine on usaldatud tunnustatud sommeljeele.

Muusika ja disaini vahepalad Bonzolt ja Aili Raudsepalt.

Galaõhtusöögi hinnaks on 69.-/in

Koos galaõhtusöögiga on võimalus valida ka majutuspakett Sagadis või Vihulas ning soovijatele pakume mõisatevahelist transporti.

Info ja broneerimine gala õhtusöögile info.vihula@uhotelsgroup.com või +372 326 4100.

Tule Lahemaale kogu perega!
Lahemaa on mahe maa! 

 
Lisainfo:

https://www.facebook.com/Lahemaa-maitsed